Kuveyt Türk Katılım Bankası
https://www.kuveytturk.com.tr/Kuveyt Türk Katılım Bankası Sürdürülebilirlik Çalışmaları
Türkiye’nin ve Kıta Avrupası’nın ilk sukuk işlemini 2010 yılında hayata geçiren Kuveyt Türk, 2021 yılında Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atarak, katılım finans ilkeleri doğrultusunda “Global Sürdürülebilir Tier 2 Sermaye Benzeri Sukuk İhracı” gerçekleştirdi. Kuveyt Türk’ün, 350 milyon dolar tutarındaki 10 yıl vadeli ve 5. yılın sonunda erken itfa opsiyonu olan sürdürülebilir sukuk ihracına Kıta Avrupası, Birleşik Krallık, Amerika, Asya ve Körfez dâhil çok geniş bir coğrafi dağılımıyla 4,3 milyar doların üzerinde talep geldi. Sürdürülebilir sukuktan elde edilen kaynak, yenilenebilir enerji finansmanı başta olmak üzere yeşil ve sosyal proje finansmanlarında değerlendiriliyor. Öte yandan Sukuk ihracı, GFC Media’nın düzenlediği Bonds, Loans&Sukuk Middle East organizasyonunda ‘Yılın İşlemi’ ödülüne layık görüldü.
Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan KT Portföy bünyesinde sunulan ‘Sürdürülebilirlik Katılım Fonu’ ise katılım esaslı olan ilk sürdürülebilir yatırım fonu olmasının yanı sıra yatırımcıların USD cinsi yabancı hisse ve yabancı kira sertifikalarına da yatırım yapabildiği ilk katılım esaslı fon olma özelliğiyle öne çıkıyor. Sürdürülebilirlik Katılım Fonu, ağırlıklı olarak çevresel, sosyal ve ESG konularında performansları yüksek olan yerli ve yabancı şirket hisseleri ile bu kriterlere uyan şirketlerin çıkardığı kira sertifikalarından oluşuyor. Fona yatırım yapan yatırımcılar, getiri elde etmenin yanı sıra çevreye ve topluma faydalı modellere finansman sağlayarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye katkı sunmayı hedefliyor.
Kuveyt Türk’ün CDP İklim Değişikliği notu B
Topluma ve doğaya karşı sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini yürüten Kuveyt Türk, faaliyetlerinden kaynaklı çevresel etkiyi en az düzeyde tutmayı, sürdürülebilir finans yaklaşımının ana bileşenleri arasında görüyor. Bu konuda sürdürülebilir ürün ve hizmetlerden atık yönetimine, entegre kurumsal sorumluluk projelerinden kurum içi sürdürülebilirlik eğitimlerine kadar birçok farklı alanda çalışmalar yürüten Kuveyt Türk, çevresel yükümlülüklerini yerine getirerek sahip olduğu sera gazı emisyonlarını ölçtü ve 2023 yılında ilk kez CDP İklim Değişikliği anketine katılarak finans sektörünün en iyi notlarından biri olan B skorunu aldı. Dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan CDP’nin 2023 İklim Değişikliği Programı kapsamında 23 binin üzerinde şirket puanlandı. CDP, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla iş dünyasının işleyişine katkı sunmayı hedefliyor.
Kuveyt Türk’te Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu
2026 vizyonunda ‘sürdürülebilir finans’ anlayışına vurgu yapan Kuveyt Türk, 2026’ya kadar çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında önemli inisiyatifler almayı planlıyor. Kuveyt Türk, 2026 stratejisi doğrultusunda, müşterilere yenilikçi ürün ve hizmetler sunarken, güçlü sermaye yapısı ve dinamik kurumsal yönetim anlayışıyla topluma ve hissedarlarının birikimlerine değer katan adımlar atmayı sürdürüyor. Tüm bunlarla birlikte sorumlu bankacılık ilkesi doğrultusunda sürdürülebilir bankacılık stratejisini oluşturan Kuveyt Türk, sürdürülebilir bankacılığın gelişmesinde ve toplumda farkındalık oluşturmada öncü katılım bankası olma odağıyla hareket ederek tüm paydaşlarıyla birlikte çevreye ve toplumuna faydalı uygulama, ürün ve hizmetler geliştirmeyi planları arasına aldı.
Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında 2021 yılında Sürdürülebilirlik Politikasını yayınlayan Kuveyt Türk, sürdürülebilirlik çalışmalarının sağlıklı yönetilebilmesi adına Sürdürülebilirlik Komitesi ve bu komiteye bağlı ÇSY alanlarında farklı çalışma grupları oluşturdu. Kuveyt Türk ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’ndeki tüm kriterleri yerine getirerek genel müdürlük ve bankacılık üssü binaları için ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk katılım finans kuruluşu olarak biliniyor. Genel Müdürlük ve Bankacılık Üssü binalarında atık oluşumunun önüne geçmek adına tek kullanımlık ürünlerin azaltılmasına yönelik teşvik edici uygulamaları ve eğitimleri çalışanlarına sunan Banka, 2023 yılında da Kurum Sıfır Atık konusunda çalışanların bilgilerini güncellemek amacıyla sürdürülebilirlik eğitimleri verdi.
Kuveyt Türk başta yeşil dönüşümün ve yenilebilir enerjinin finansmanına büyük önem atfetmekle birlikte, Kredi Politikaları ve Uygulama Usulleri politikasında sürdürülebilir finans konusuna yer veriyor. Kredi Politikaları ve Uygulama Usulleri politikasında yer alan Çevresel, Sosyal Ve Yönetişim İlkeleri Uygulama Esasları doğrultusunda çevreye ve topluma zararlı hususları belirleyen Kuveyt Türk finanse edilmeyecek alanları tespit etti. Banka, yenilenebilir enerjinin desteklenmesi kapsamında, 2023 yılında 95 MW’lık çatı GES finansmanına aracılık ederek 1,3 milyar TL çatı GES finansmanı kullandırımı yaptı. Aracılık edilen finansal kiralama işlem hacminin %12,98’i çatı GES kapsamında gerçekleşti. Bankanın sürdürülebilirlik stratejisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılmaya devam etmesi için teşvik edici projelerin geliştirilmesi ve finanse edilen projelerin çevresel zararlarının azaltılması önceliklendiriliyor.
Kuveyt Türk’ten ‘’Değerlerimizle Büyüyoruz’’ Yaklaşımı
Kuveyt Türk, “değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımıyla kadim geleneğin kültürel mirasına sahip çıkıyor. İnsani yardım kampanyalarına desteğini artırarak devam ettiren Kuveyt Türk, tarihi eserlerin restorasyonunu üstleniyor, hak ettiği değeri görmesi için geleneksel sanatlara destek veriyor, birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor, gelecek kuşaklara kitap, belgesel ve musiki alanında kaynak eserler bırakıyor.
Küresel ısınma sergisi: Dünya Çöl Olmasın!
Barut ebrusu kavramını dünya literatürüne kazandıran usta sanatçı Hikmet Barutçugil’in ‘Dünya Çöl Olmasın’ ebru sergisi, Kuveyt Türk’ün katkılarıyla Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergilendi. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirlik temalı 41 eserden oluşan sergiyi, sanatseverler online olarak www.dunyacololmasin.art platformu üzerinden de ziyaret edebiliyor.
Geleceğe Yazılım Bilgisayar Bağışı Projesi
Bu proje ile Türkiye’nin belli şehirlerinde teknolojiye ulaşımı mümkün olmayan okullar belirlenip bu okullara bilgisayar laboratuvarı kuruluyor. Açılan sınıflarda bilgisayarların kurulumu kurum çalışanları tarafından gerçekleştirilirken yine okullara bağışlanan robotik kodlama kitleriyle öğrencilere robotik kodlama eğitimi veriliyor.
Konuşmaya Değer Podcast Projesi
Toplumsal değerleri sanat yoluyla muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için kültür sanat projeleri hayat geçirmeye devam eden Kuveyt Türk, hatta Fuat Başar, ebruda Hikmet Barutçugil, minyatürde Gülçin Anmaç, çizgide Hasan Aycın, çinide Ayşe Özkan, dini musikide Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve belgesel ve fotoğraf sanatında Ömer Faruk Aksoy’un konuk olduğu ‘Konuşmaya Değer’ podcast serisini yayınladı. Alanında söz sahibi 7 sanatçının, yazar ve senarist Tarık Tufan’ın konuğu olduğu Konuşmaya Değer podcast serisi, 15 Nisan 2023 Dünya Sanat Günü itibarıyla dinleyicilerle buluştu.
1010 Kaşif Projesi
“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle toplumsal değerleri koruyup geliştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 2018 yılında başlattığı 1010 Kâşif Projesi ile eğitime ve bilime destek vermeye devam ediyor. Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götüren Kuveyt Türk, sağladığı eğitim ve donanım desteğiyle yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor.
Girişimci Kaşif Projesi
Yenilikçi, üretim ve geliştirme esaslı Online Çocuk Girişimcilik Eğitim Platformu Girişimci Kâşif ile çocukların yeteneklerini keşfetmesine katkı sağlamayı hedefleyen Kuveyt Türk, hikayeleştirilmiş eğitim içerikleri sayesinde 8 – 13 yaş aralığındaki çocukların, eğitim uzmanları tarafından geliştirilen kuklaların eğitimlerine ulaşabildiği gibi interaktif etkinliklere de katılabiliyor.
Türk Kızılay Mobil İkram Aracı
Afet dönemlerinde veya ihtiyaç halinde Kızılay’ın görevlendirdiği her yerde yemek dağıtımında kullanılmak üzere hazırlanan 2 adet mobil ikram aracının baştan sona her detayının finansmanı Kuveyt Türk tarafından sağlandı. Aracın yapımından, hazırlanmasına tüm süreçleri Kuveyt Türk tarafından finanse edildi.
Özellikle sürdürülebilirlik adına doğrudan katkı sağlayabilecek yenilenebilir enerji finansmanları kapsamında Rüzgar Enerji Santralleri, Güneş Enerji Santralleri ve Hidroenerji Santralleri yatırımlarına doğrudan katkı sağlıyor. Tarım bankacılığında büyümeyi hedefleyen Kuveyt Türk, tarımsal üretimde drone kullanımını teşvik edebilmek adına doğrudan drone alımına yönelik finansmanlar sağlanıyor. İnşaat projeleri ve konut finansmanlarında çevresel ve sosyal etkiler göz önünde bulundurularak farklılaştırmaya gidiliyor.
Sürdürülebilirlik için Kurumsal Strateji ve Hedefler
Kuveyt Türk stratejisindeki sürdürülebilirlik bakış açısını daha derinleştirmek adına Strateji Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi Müdürlüğü çatısı altında Sürdürülebilirlik servisini kurdu. Bankanın Sürdürülebilirlik Strateji Planı oluşturularak 2026’ya kadar Banka’nın sürdürülebilirlik faaliyetleri arasında nelerin yer alacağı, ulusal ve uluslararası politikalara ve regülasyonlara göre faaliyetlerin nasıl şekilleneceğine dair ana hatlar çizildi. Önümüzdeki dönem iklimle bağlantılı risk ve fırsatlarını belirlemeyi planlayan Banka, sürdürülebilirlik yönetişiminin sağlanması için mevcutta bulunan Sürdürülebilirlik Komitesi ve Sürdürülebilirlik Çalışma Gruplarını düzenlendi. Geçen yıllarda başlanan sürdürülebilirlik projesinin çıktılarından olan Banka’nın Sürdürülebilirlik Politikasının yeni regülasyonlar çerçevesinde daha da derinleştirilerek revize edilmesi planlanıyor.
Toplumuna ve doğasına karşı yüksek sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini düzenleyen Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, çevresel yükümlülüklerini ölçmek için 2023’te ilk kez Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği anketine katılarak, bankacılık sektöründe en iyi notlardan biri olan B skorunu aldı. Bu çerçevede Banka sera gazı emisyon hesaplamalarını ölçerek, emisyonlarını azaltmak için yapması gerekenleri strateji planına aldı. CDP anketlerine katılmaya devam etmeyi planlayan Banka, düzenli olarak karbon ve su ayak izini ölçerek raporlamayı hedeflemekte. Genel Müdürlük ve şubelerinde elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi kaynak tüketimini azaltacak adımlar attığını raporlayan Kuveyt Türk’ün Bankacılık Üssü binası BREEAM sertifikasına sahip. Enerji verimli projeleri önceliklendiren Banka aynı zamanda T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesinin en büyük destekçilerinden olup bu kapsamda çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor. 2023 yılında sürdürülebilirlik eğitimleri tüm çalışanlara sunuldu ve toplamda 5.525 çalışana sıfır atık eğitiminin de olduğu farklı sürdürülebilirlik eğitimleri verildi. Sadece çalışanları değil tüm paydaşlarıyla birlikte sürdürülebilirlik alanında hareket etmeyi amaç edinen Banka, müşterilerinin de sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıklarını artırmak için Sürdürülebilirlik ile ilgili gündemlere ilişkin blog yayınına devam ediyor. Bu yayınlarda yeşil pazarlamadan, eko anksiyeteye, su tasarrufundan, alternatif enerji kaynaklarına birçok farklı konuda bilgilendirme yapılıyor.
Sürdürülebilirlik eğitimlerinin kapsamını genişleterek bu alanda farkındalık artırıcı projelere imza atmayı planlayan Kuveyt Türk, sürdürülebilirlik vizyonuna paralel olarak sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimine önem veriyor ve sürdürülebilir satın alma yöntemlerini izlemeye çalışıyor. Çalışanlar için hazırlanan hediyelerde geri dönüşebilen kraft malzemeler tercih edilirken, kredi kartı plastik alımlarının tamamında, geri dönüştürülmüş plastikten üretilmiş malzeme tercih ediliyor. Müşteriler e-ekstre kullanımına teşvik edilmeye devam ediyor. Operasyon hizmetlerinin çevre üzerinde etkisinin farkında olan Banka, 2023 yılında hesap açılışlarının %34’ü uzaktan görüntülü görüşme ile, müşterilerin şubelere gelmelerine gerek olmaksızın, Kuveyt Türk Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirdi. Kağıtsız Bankacılık yaklaşımını benimseyen Banka, Dijital Belge Onayı, Dijital Belge Ekleme gibi teknolojik gelişmeleri hayata geçirerek kâğıt tüketimini azaltıyor. Kuveyt Türk için dijitalleşme ve veri analitiği gibi teknolojiler, işlemleri daha verimli hale getirerek kaynak kullanımını azaltma etkilerinden ötürü oldukça önemli. Dijital bankacılık, geleneksel bankacılığa kıyasla çevresel etkileri azaltıyor. Kuveyt Türk sözleşme süreçlerinin büyük bir çoğunluğunu mobil onay altyapısı ile alabiliyor. Böylece, kağıt tüketimi oldukça azalıyor. Ayrıca, işlemlerin dijitalleşmesi müşterilerin fiziki şubelere gelme ihtiyaçlarını büyük ölçüde azaltarak fiziki şubelerin sebep olduğu karbon ayak izini de düşürüyor. Banka dijital odaklı yaklaşımıyla çevresine ve toplumuna maksimum fayda sağlayacak sürdürülebilir uygulamalar geliştirecek projeleri planları arasına aldı.
İklim kriziyle mücadele ve uyum kapsamında Kredi Politikaları ve Uygulama Usulleri politikasında sürdürülebilir finans konusuna yer veren Banka, Çevresel, Sosyal Ve Yönetişim İlkeleri Uygulama Esasları doğrultusunda çevreye ve topluma zararlı hususları inceleyerek finanse etmeyeceği alanları belirledi. Yeşil dönüşüm ve yenilebilir enerjinin finansmanına büyük önem veren Kuveyt Türk, çevresine ve topluma faydalı katılım finans ürünleriyle sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek olmayı planlıyor. Değişen müşteri ihtiyaçları ve beklentilerini odağına alarak müşterilere, sosyal veya çevresel problemlere yönelik ürün ve hizmetler sunmak; teknolojik gelişmelerle ürün ve hizmetlerini sürekli geliştirmek Kuveyt Türk’ün çevresel sürdürülebilirlik perspektifindeki öncelikli konular arasında yer almaya devam edecek.
Özellikle Startup ekosisteminin temel paydaşları olan fintech, insurtech ve agtech firmaları dijitallik ön planda sundukları hizmetler aracılığıyla sürdürülebilirliğe doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlıyor. Ayrıca girişimler, ülkemizin ekonomik büyüme ve kalkınma noktasında kritik bir öneme sahiptir. Bu sebepledir ki Kuveyt Türk, tüm girişimcilik ekosisteminin paydaşlarına çözümler sunmaya ve hizmetler ile ekosistemi desteklemeye devam ediyor. Girişimcilik merkezi olan Kuveyt Türk iştiraki Lonca Girişimcilik bağlı olduğu paydaş ekipleri ile birlikte yeni girişimlere strateji belirleme, değer oluşturma, dijital pazarlama ve marka gelişimi gibi birçok alanda eğitimler ve mentorlük programları sunuluyor. İlişkili olduğumuz iştirakler vasıtasıyla girişimlere farklı yatırım alanları oluşturuluyor. Lonca Girişimcilik Merkezi’nde, ilk günden bu yana girişimcilere 3 milyon TL nakit hibe desteği sağlandı.
Dijital ve sürdürülebilir odaklı yaklaşımıyla, ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik politika ve regülasyonlara uyum sağlayarak sürdürülebilirlik stratejisini oluşturan Kuveyt Türk, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek faaliyetlerde bulunmaya devam edecek.
Kuveyt Türk Sürdürülebilir Ödeme Sistemleri
Ödeme sistemleri tarafında, Kuveyt Türk 2021 yılından itibaren tüm kredi kartı geri dönüştürülmüş plastikten üretilmiş malzemeden temin ediliyor. Kart plastiği kullanımının azaltılmasına yönelik olarak, müşterilerini QR ödeme gibi dijital ödemelere yönlendirebiliyor. Öte yandan müşterilerin büyük kısmı e-ekstre gibi uygulamaları tercih ediyor. Kuveyt Türk ATM’lerinde bilgi fişi alınmaması için çeşitli yönlendirmeler de yapılıyor. Yakın zamanda gelen BDDK düzenlemesi ile birlikte hayata geçecek olan dijital slip uygulaması da, hem müşterilere zaman kazandıracak hem de karbon ayak izinin azalmasını sağlayacak.
Müşterilerin sürdürülebilirlik noktasında farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda müşterilere sunulan bankacılık ürün ve hizmetlerinde dijitalleşmenin merkezinde olduğu bir yapı kurarak, süreçlerdeki gereksiz tüketimin önüne geçmek en büyük hedeflerden bir tanesi. Aynı zamanda Kuveyt Türk, sektör ayrıştırmaksızın tüm süreçleri dijitalden ilerletebilen, kullanıcı dostu ve uçtan uca tüm süreci müşterinin yöneterek, takip edebileceği yapılar oluşturmaya gayret gösteriyor. Bu doğrultuda müşterilere sunulan ürün ve hizmetleri dijital kanallardan sunarak kaynak tasarrufu sağlamayı ve bu müşterilerin farkındalığını attırmayı amaçlıyor.
Kuveyt Türk, Online Finans hizmeti sayesinde müşterilerin tüm finansman süreçlerini Kuveyt Türk şubelerine gitmeye ve herhangi bir evrak süreciyle uğraşmaya gerek kalmadan, tamamen kendilerinin yönettiği bir yapıda müşterilere sunuyor. Hayata geçirmiş oldukları dijital limit projesi doğrultusunda müşterilerin mobil şubelerinden tüzel kart başvurusu yaparak limitini oluşturma ve fiziki kartını beklemesine gerek kalmadan sanal kart oluşturarak işlemlerini ilerletebilmelerine olanak sağlandı.
Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan dijital slip geliştirmesi sonucunda alışveriş sonrası alınan kağıt slipler artık dijital ortamlardan kolaylıkla takip edilecek. E-Ekstre geliştirmesiyle fiziki ekstrelerin yerine müşterilerin tüm ekstrelerini dijital e-ekstreler üzerinden takip edebileceği bir yapı hizmete sunuldu. Yine önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan NFC ödeme geliştirmesi de müşterilerin fiziki kartlara ihtiyaç duymadan rahatça ödeme yapabileceği bir yapı hizmetine sunulmuş olacak.
Bütün bunların yanı sıra Teminat Mektubu geliştirmeleri neticesinde müşterilere dijital ortamlardan teminat mektubu başvuru süreçlerini yönetebileceği bir yapı hizmete sunuldu. Bu bağlamda müşterilerin bankacılık süreçlerinde gerekli evrak imzalarını mobil onaya taşıyarak birçok aşamada dijitalleşme ön plana çıkartıldı. Esnaf ve çiftçi müşterilere sunulan uzaktan hesap açılış hizmetini tüm tüzel müşterilere açarak bu noktada da sürdürülebilirliğe katkı sağlamak en büyük hedefler arasında.
Sürdürülebilirliğe Doğrudan Finansal Destek
Araç Şarj İstasyonu Üretici ve Operatörleriyle görüşmeler gerçekleştiriliyor. Sıfır karbon salınımı ile ulaşım sektöründe sürdürülebilirliğin uygulanabilir olduğunu göstermeyi amaçlayarak Türkiye Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) temsilcileriyle sektörün ihtiyaçları ve gelecekleri konusunda düzenli görüşmeler gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Tarım sektöründe akıllı sulama sistemlerini ön plana çıkarmayı amaçlayan çeşitli dernek ve birliklerle görüşmeler de hız kesmeden devam ediyor. Ortaklık projeleri ile sürdürülebilirliğe doğrudan katkı sağlayan firmalar ile kurulmuş olan proje bazlı ortaklıklar sayesinde sürdürülebilirliğe doğrudan finansal destek sağlanıyor.
Sürdürülebilirlikte Kuveyt Türk Gücü
Kuveyt Türk, 2017’de müşterilerinin hizmetine sunduğu Sağlam Kart’ın 1 milyon adedi aşmasını, çalışanları ve aileleri adına 17 bin fidan dikerek kutladı. İlk fidanlar çalışanların ve ailelerin katılımıyla Kocaeli’nin Gebze ilçesinde toprakla buluştu. Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ile iş birliği ile yapılan proje tamamlandığında Gebze’de 10 bin çam fidanı, Kilis’te ise 7 bin fıstık fidanı toprakla buluşmuş oldu. Kuveyt Türk ayrıca sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Sağlam Kart’ı geri dönüştürülmüş plastik kullanarak üretmeye devam edecek.
Kurumsal
Hakkımızda
Vizyon ve Misyon
Yönetim Kurulu
Danışma Kurulu
Genel Sekreter
Çalışma Komiteleri
Medya
Adres
İnkılap Mh. Dr.Adnan Büyükdeniz Cd. Akofis Park C Blok Kat:8
No:8 34768
Ümraniye / İSTANBUL
Copyright © 2024 TKBB Tüm Hakları Saklıdır.