Sonuçlar
sonuç bulundu
Bildirimler
TÜRK EXİMBANK KATILIM ESASLI İHRACAT ALACAK SİGORTASI PROGRAMINI UYGULAMAYA ALIYOR
BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE DAİR KAMUOYU DUYURUSU
DEPREMDEN ETKİLENEN KATILIM BANKASI MÜŞTERİLERİNE YÖNELİK ALINAN YÖNETİM KURULU KARARINA İLİŞKİN KAMUOYU DUYURUSU
TÜRKİYE’NİN GRİ LİSTEDEN ÇIKARILMASI HAKKINDA KAMUOYU DUYURUSU
SAHTE DÖVİZ BANKNOT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN KAMUOYU DUYURUSU

Katılım Finans kriterlerine uygun finansal araçlar ve ürünler ile ilgili bilgilere Borsa İstanbul Katılım Finans internet sayfasından ulaşabilirsiniz.
Detaylı BilgiSon Eklenenler
Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi çalışmaları kapsamında İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi’nin ikincisi düzenlendi
15.04.2025
Görüntüle >Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Karaçi İşletme Enstitüsü İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi (IBA CEIF) İslami Finansı Ekosistemine Katkı Sağlamak için Stratejik Ortaklık Kurdu
20.02.2025
Görüntüle >Meezan Bank ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) İslami Finansı Geliştirmek İçin Stratejik Ortaklık Kurdu
17.02.2025
Görüntüle >CIBAFI, TKBB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Katılım Finansın Geliştirilmesi için Stratejik İşbirliği Gerçekleştirdi.
13.01.2025
Görüntüle >“Türkiye’de Katılım Finans Sistemi ve IFSB ile İş Birliğinin Güçlendirilmesi” Forumu Düzenlendi
21.11.2024
Görüntüle >İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI İLE İLGİLİ 29/9/2009 TARİHLİ VE 2009/31 SAYILI YPK KARARI (RG: 02/10/2009-27364)
09.01.2024
Görüntüle >ÜCRET, PRİM, İKRAMİYE VE BU NİTELİKTEKİ HER TÜRLÜ İSTİHKAKIN BANKALAR ARACILIĞIYLA ÖDENMESİNE DAİR YÖNETMELİK
09.01.2024
Görüntüle >AYLIKLARIN BANKA ARACILIĞIYLA ÖDENMESİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SIRA NO: 1) (RG: 17/07/2012 - 28356)
09.01.2024
Görüntüle >FAİZSİZ FİNANS KOORDİNASYON KURULU HAKKINDA 2015/17 SAYILI BAŞBAKANLIK GENELGESİ (RG: 15/12/2015 - 29563)
09.01.2024
Görüntüle >KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN BANKACILIK SEKTÖRÜ İYİ UYGULAMALAR REHBERİ
09.01.2024
Görüntüle >Katılım Bankaları Temel Sektör Göstergeleri
Finansallar milyar TL cinsinden gösterilmektedir. Veriler Ağustos 2024 tarihlidir.
Toplam Sukuk İhracı
Toplam Sukuk İhracı
Duyurular
Tümünü GörSon dönemde kamuoyuna yansıyan haberlerde, dolaşımdaki sahte döviz banknotlarının artış gösterdiğine dair bilgiler yer almaktadır. Bu doğrultuda kullanımda olan para sayma cihazları, sahte döviz kontrol sistemleri ve ATM'ler kontrol edilmekte ve ihtiyaç duyulan teknolojik güncellemeler en hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Sektörümüz, ilgili kamu otoriteleriyle yakın iş birliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmekte olup, ekonomik akışın sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde devam etmesini teminen gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Müşterilerimizin hak ve menfaatlerini öncelikli kılmak suretiyle, döviz banknotlarının kabulüne de kesintisiz bir şekilde devam edilmektedir.
Devamını OkuSuç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelede uluslararası koordinasyonu sağlayan Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü’nün (Financial Action Task Force – FATF) 23-28 Haziran 2024 tarihlerinde Singapur’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF Genel Kurul toplantılarında alınan karar ile ülkemizin yetkinliği teyit edilmiş ve Türkiye arıtılmış izleme süreci olan “Gri Liste”den çıkarılmıştır.
Devamını OkuTürkiye Katılım Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun 16 Şubat 2023 tarihinde yapılan toplantısında deprem bölgesindeki çalışmalar görüşülmüştür.
Devamını OkuSektörün 17 Mayıs 2023 tarihi itibariyle 427 milyar TL likit varlığı, 110 milyar dolar yabancı para likit varlığı bulunmaktadır. Likidite oranı yüzde 160 ile diğer göstergelere benzer şekilde uluslararası ortalamalar düzeyindedir. Bankacılık sektörü tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçtedir.
Devamını OkuTürkiye’nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank, faizsiz bankacılık alanında ihracatçıların ihtiyaçlarına çözüm üretmek için önemli adımlar atıyor. Banka, bütün ihracatçıların desteklerden faydalanmasını sağlamak amacıyla faizsiz bankacılık alanında sunduğu hizmetlere bir yenisini ekledi.
Devamını OkuÜyelerimiz
Haberler
Tümünü Gör
Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi (TDBBK) çalışmaları kapsamında “İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi”nin ikincisi düzenlendi. Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği ev sahipliğinde bir hafta süreyle İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimlere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kazakistan’dan 10 finans ve bankacılık profesyoneli katıldı.
Devamını Oku
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin dış ticaret performansı, dünya ticaretinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) Çalışma Grubu’na göre 2023 yılı itibarıyla İİT üyesi ülkeler dünya ticaretinin yüzde 11’ni, İİT üyesi ülkeler arasında gerçekleşen ticaret ise küresel ticaretin yüzde 19’unu oluşturmaktadır. İİT ülkeleri küresel ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflemektedirler. İİT ülkelerinin dış ticaretinin artırılması hedefi doğrultusunda 2025 yılında daha fazla ekonomik entegrasyon sağlanması gerektiği vurgulanmaktadır. İİT ülkelerinin dünya ticaretindeki nispeten düşük payı, bu ülkelerin ekonomik potansiyelinin henüz tam anlamıyla kullanılmadığını göstermektedir. 2025 yılı itibarıyla İTT üye ülkeleri arasındaki ticaretin yüzde 25 oranında artırılması üzerine çalışılmaktadır. Bunun yanı sıra, altyapı yatırımları, dijitalleşme ve ticaret engellerinin ortadan kaldırılması da İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin dış ticaret performansını iyileştirmek için atılacak önemli adımlar arasında yer almaktadır.
Devamını Oku
İslamabad, Pakistan ITürkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Karaçi İşletme Enstitüsü İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi (IBA CEIF) ile liderlik gelişimi, araştırma ve tecrübe paylaşımı alanında işbirliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.
Devamını Oku
İslamabad, Pakistan I Pakistan'ın önde gelen İslami bankası Meezan Bank Limited ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), İslami finans alanında uluslararası işbirliğini geliştirmeye yönelik önemli bir adım atarak, sektörde inovasyon, bilgi paylaşımı ve kapasite geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.
Devamını Oku
İstanbul, Türkiye | İslami Bankalar ve Finans Kuruluşları Genel Konseyi (CIBAFI), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi, katılım finans alanında hem Türkiye'de hem de küresel düzeyde inovasyon, araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla kapsamlı bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.
Devamını Oku
Islamic Finance News tarafından Birliğimiz stratejik partnerliği ile ülkemizdeki katılım finans piyasalarının mevcut ekosistemine katkı sağlamak, katılım bankalarının sektörü dönüştüren etkisini farklı perspektiflerden ele almak ve özel sermayenin katılım finans alanındaki kilit rolüne dikkat çekmek amacıyla “IFN Türkiye Dialogues 2024” etkinliği 5 Aralık tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'de düzenlendi.
Devamını Oku
Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü (MÜİSEF) ev sahipliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) desteğiyle "İslam Ekonomisi ve Finansı Akademik İstişare Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Devamını Oku
T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO), Birliğimiz ve Malezya Finansal Planlama Konseyi iş birliğiyle ülkemizdeki katılım finans ekosistemine katkı sağlamak adına “Malezya Finansal Okuryazarlık ve Finansal Planlama Tecrübesi” başlıklı bir program gerçekleştirildi.
Devamını Oku
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO), Birliğimiz ve İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB) iş birliğinde, “Türkiye’de Katılım Finans Sistemi ve IFSB ile İş Birliğinin Güçlendirilmesi” başlıklı bir forum düzenlendi.
Devamını Oku
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO), Birliğimiz ve uluslararası standard düzenleyici kurum İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB) iş birliğinde İslami finans sektöründe Türkiye ve IFSB arasındaki stratejik bağları güçlendirmek amacıyla Birliğimiz ev sahipliğinde bir workshop düzenlendi.
Devamını Okubey' ale's-sıfa
Sözleşme esnasında akit meclisinde bulunmayan bir malın, niteliklerinin belirtilmesi suretiyle satılmasına bey' ale's-sıfa denir. Eğer sözleşme konusu mal piyasada benzeri bulunan (mislî) bir mal ise cinsi, türü, sınıfı ve kalitesinin belirtilmesi gerekmektedir. Diğer yandan, piyasada benzeri bulunmayan (kıyemî) bir malın tavsifle satımında ise mebînin özelliklerinin kapalılığı ortadan kaldıracak şekilde yeteri kadar belirtilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte, betimleme yoluyla satım görme yerine geçmemekte ve her halükarda akitte müşterinin görme muhayyerliği saklı kalmaktadır.
Mail Bültenimiz
Hemen şimdi e-bültenimize kaydolun ve finansal geleceğinizdeki fırsatları birlikte keşfedin!
Asistana hoş geldiniz. Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi giriniz.
Kurumsal
Hakkımızda
Vizyon ve Misyon
Yönetim Kurulu
Danışma Kurulu
Genel Sekreter
Çalışma Komiteleri
Medya
Adres
İnkılap Mh. Dr.Adnan Büyükdeniz Cd. Akofis Park C Blok Kat:8
No:8 34768
Ümraniye / İSTANBUL
Copyright © 2024 TKBB Tüm Hakları Saklıdır.